Snelheidsduivel (24) aangehouden na vluchtpoging

Foto: Asja Vossen

De politie hield donderdagavond 26 april een 24-jarige man uit Breda aan. De automobilist reed met zeer hoge snelheid over de Haagweg en kwam op de Haagdijk tegen een verkeersbord en geparkeerde auto’s tot stilstand.

Een motoragent zag rond 23.30 uur het voertuig met hoge snelheid voorbij rijden. De agent reed achter de auto aan, maar vanwege de hoge snelheid in combinatie met de gevaarlijke verkeerssituatie lukte het hem niet om dichterbij te komen. De bestuurder reed hierbij onder andere door het rode verkeerslicht en over de busbaan. In de omgeving van de Haagdijk was de motoragent de auto uit het zicht verloren. Een passant wees de agent op de rijrichting van het vluchtende voertuig. Deze bleek op de Haagdijk tot stilstand te zijn gekomen. Meerdere geparkeerde auto’s raakten hierbij beschadigd en een verkeersbord lag omver.

Vluchtpoging

De bestuurder kwam uit de auto en rende weg. Hij werd vrijwel direct door de politie aangehouden. De verdachte bleek in het bezit te zijn van een kleine hoeveelheid hennep en een flink geldbedrag. De drugs, het geld en de auto zijn in beslag genomen. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd. De verdachte zit vast voor verder onderzoek.

Meerdere aanhoudingen

Rond 02.30 uur werd een 20-jarige man uit Breda aangehouden. Hij maakte meerdere verkeersovertredingen in het centrum van Breda. Hij vluchtte voor de politie, maar werd op de Hobokenstraat aangehouden. Een 22-jarige man uit Breda werd rond middernacht aangehouden na een controle op de Haagdijk. Hierbij werd een henneplucht geroken, waarop zijn auto werd doorzocht. Bij beide mannen werd een flink geldbedrag aangetroffen. Het geld is in beslag genomen en de verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden