Aanhouding in Antwerpenstraat na bedreiging

Foto: D.M. van Hellesem

Vannacht zijn agenten naar een woning aan de Antwerpenstraat in Breda gegaan om de verdachte van een eerdere bedreiging aan te kunnen houden. De man zou even tevoren iemand hebben bedreigd met een ketting en een mes.

Rond 01.30 uur kwamen zij bij de betreffende woning. Ze werden verwelkomd door de man die aangehouden moest worden, maar die gooide de deur dicht en wenste verder niet meer mee te werken.

De politiemensen hebben na lang aandringen assistentie gevraagd van hondengeleiders, omdat de man zich steeds agressiever ging gedragen naar de agenten toe. Hij bedreigde een van hen zelfs met de dood. Door de politie werd een ruit van de voordeur ingeslagen om zo de woning binnen te kunnen komen, de agenten waren door een (hulp)officier van justitie gemachtigd de woning binnen te treden zonder toestemming van de bewoner.

Belemmeren agenten

De echtgenote van de verdachte belette de agenten om de woning binnen te komen en haar man ging er in de tussentijd vandoor via de achterkant van de woning. Door het kapotte raam hadden de agenten nog wel kans gezien om pepperspray op de man te spuiten, omdat hij zo agressief was. Omdat zij de agenten belemmerde in het uitvoeren van hun werk is de vrouw aangehouden. Hierop zijn de agenten op zoek gegaan naar de man. Die werd een paar tuinen verder aangetroffen en kon daar worden aangehouden.

Beide aangehouden verdachten zitten vast in een politiecellencomplex. Zij worden vandaag gehoord. De bedreigde agent heeft aangifte gedaan. De vrouw is tijdens het incident lichtgewond geraakt, omdat zij zich sneed aan de kapotte ruit in de voordeur.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

Cookieinstellingen