Roemeen aangehouden voor diefstalpoging op bouwplaats

Foto: D.M. van Hellesem

De politie heeft mede dankzij een alerte getuige afgelopen nacht rond 00.20 uur op de Thoornseweg in Bavel een 28-jarige Roemeen aangehouden voor een diefstalpoging en het bezit van inbrekerswerktuigen.

Een voorbijganger gaf maandag 7 mei 2018 rond 00.10 uur door dat op de Thoornseweg een man op een bouwplaats bezig was een container open te breken. Agenten gingen er direct op af. Ze zagen op de Thoornseweg een man lopen en spraken hem aan. Het bleek een Roemeen te zijn die naar eigen zeggen autopech had gehad. Hij was op zoek naar een hotel. De agenten zagen dat de auto van de Roemeen nabij de kruising Patrijzenlaan naast een bouwplaats stond. Daar stond een container, waarvan het slot verse (slijp)braaksporen had. Ook stonden er schoensporen omheen die overeenkwamen met die van de Roemeen. Hierop is het voertuig onderzocht. Op de bijrijdersplaats stond een rugzak met diverse gereedschappen zoals een slijptol met schijven, een breekijzer, een tang en een koevoet. Reden genoeg om de 28-jarige man aan te houden. Hij is vastgezet.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden