Gerechtsgebouw Breda fotoserie: transparant en toegankelijk

Veiligheid en zichtbaarheid zijn belangrijke speerpunten voor het nieuwe gerechtsgebouw in Breda waarvan de bouw bijna twee jaar duurde.

Transparantie van de werkzaamheden die men in het gebouw verricht, de diverse faciliteiten en voorzieningen voor zowel rechtzoekenden, overige bezoekers als medewerkers van de drie organisaties staan dan ook hoog in het vaandel bij de toekomstige bewoners van het nieuwe gerechtsgebouw. Bekijk de Fotoserie bovenaan dit artikel

Verhuizing in mei en juni

Het nieuwe gerechtsgebouw huisvest drie gebruikersorganisaties. Op 25 mei verhuist het Openbaar Ministerie Zeeland-West-Brabant naar het nieuwe gebouw. Gevolgd door Rechtbank Zeeland-West-Brabant, locatie Breda op 1,2 en 3 juni. De Raad voor de Kinderbescherming sluit de verhuisperiode af op 8 juni. De eerste zittingen zijn op dinsdag 5 juni 2018.

Centraal en bereikbaar

Het uitnodigende gerechtsgebouw ligt op loopafstand van het stadscentrum en is goed bereisbaar met het openbaar vervoer. Binnen in het gerechtsgebouw is veel daglicht. Overal in het gebouw is, door onder andere de grote raampartijen, contact met de stad buiten.

Alle openbare voorzieningen van het gerechtsgebouw zijn op de begane grond en de eerste en tweede verdieping. De onderling van elkaar gescheiden werkgebieden van het Openbaar Ministerie, de Raad voor de Kinderbescherming en de rechtbank bevinden zich op verdieping 3 tot en met 14.

Uitzicht over Breda

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

Cookieinstellingen