Vier Roemenen aangehouden voor diefstal op bedrijfsterrein

Foto: Asja Vossen

Afgelopen nacht zijn in verband met een diefstal dan wel poging daartoe op een bedrijfsterrein aan de Eikdonk vier Roemenen ( 27, 28, 37 en 41) aangehouden. Vermoedelijk waren de dieven uit op koper en andere metalen. Er zijn enkele hekwerken vernield. Bovendien werden er bij de mannen inbrekerswerktuigen aangetroffen.

De politie kreeg dinsdag 29 mei 2018 omstreeks 23.45 uur een melding dat een getuige zag dat er vier personen op een afgesloten bedrijfsterrein liepen. Bovendien had de melder een blauwe bus met Roemeens kenteken zien staan. Agenten die ter plaatse gingen zagen de bedoelde auto rijden op de Moerlakenbrug. De auto werd aan de kant gezet voor een controle. De bestuurder bleek een 37-jarige Roemeen te zijn. Een andere eenheid ontdekte bij een van de bedrijven op de Eikdonk een gat in een hekwerk. Hierna werd een onderzoek ingesteld op het terrein. Daar werden drie indringers aangetroffen die zich in bosschages verstopt hadden. Ook zij werden aangehouden. De eigenaar van het terrein reageerde geëmotioneerd omdat het de zoveelste keer was dat er indringers waren.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen