16-jarige Bredanaar aangehouden na schieten met alarmpistool

Foto: Asja Vossen

De politie kreeg zaterdagochtend 9 juni verschillende meldingen van een mogelijk schietincident op de Spoorlaan in Tilburg. Hier bleek tijdens een conflict te zijn geschoten met een alarmpistool.

De politie hield kort hierna een 16-jarige jongen uit Breda, een 18-jarige man uit Berkel-Enschot en een 26-jarige man uit Bladel aan.

Verschillende getuigen belden die ochtend rond 04.15 uur naar de meldkamer vanwege het horen van schoten. Hier zou mogelijk een ruzie tussen meerdere personen aan vooraf zijn gegaan, waarbij een van hen een wapen pakte en schoot. Direct werd er met meerdere agenten in de omgeving gezocht naar de mogelijke schutter.

Aanhoudingen

De politie trof niet veel later op de Kempenbaan drie mannen aan die mogelijk betrokken waren bij het incident en aan het doorgegeven signalement voldeden. Hierop zijn zij aangehouden.

Alarmpistool

Na onderzoek trof de politie in de omgeving van de Spoorlaan een alarmpistool aan. Een alarmpistool lijkt op een echt vuurwapen, maar geeft een luide knal in plaats van dat het projectielen afvuurt. Het wapen is in beslag genomen.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen