Drugs en gestolen goederen gevonden na inval Tuinzigt

Foto: D.M. van Hellesem

In een huis aan de Lindestraat heeft de politie woensdagochtend 13 juni een inval gedaan. Volgens anonieme tips zou er in het pand drugs verkocht worden.

Agenten moesten de voordeur forceren omdat de bewoner weigerde open te doen. Het huis werd vervolgens onder leiding van de rechter-commissaris doorzocht. Daarbij werden onder andere gestolen fietsen, een handelshoeveelheid drugs, vermoedelijk cocaïne, gedroogde henneptoppen en busje traangas gevonden. In de achtertuin stonden hennepplanten. De 56-jarige bewoner en een 57-jarige plaatsgenoot, die nog voor een andere drugszaak gezocht werd, zijn in de woning aangehouden. Alle drugs en de gestolen goederen zijn in beslag genomen.

Inbraak

In de schuur van het huis stonden twee gestolen fietsen en de 57-jarige Bredanaar had een autosleutel op zak. Verder onderzoek wees uit dat deze vermoedelijk tijdens een inbraak die afgelopen nacht elders in Breda gepleegd is waren buit gemaakt.

Sluiting

De burgemeester van Breda bekijkt of de woning gesloten kan worden. De politie doet verder onderzoek naar de drugsvondst en inbraak. De twee Bredanaars zijn ingesloten.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden