Herken jij de stem van de valse bommelder?

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Op dinsdag 15 mei 2018 wordt rond tien voor half zeven 112 gebeld. Vermoedelijk een vrouw zegt dat enkele mannen een pistool aan haar hadden getoond en dat ze haar een zware tas om hadden gedaan. Ze zei dat ze bang was dat er een bom in zat, omdat er een raar geluid uit de tas kwam.

Ze was bang en had zich opgesloten in het toilet op het Centraal Station van Breda. Na de melding werden de hulpdiensten naar het station gestuurd. Er trad een calamiteitenplan in werking, maar er is geen bom aangetroffen.

Diezelfde avond tegen acht uur belde dezelfde vrouw weer met 112. Haar stem werd herkend. Dit keer zou er sprake zijn van een bom in de Polderstraat in de Bredase wijk Belcrum. Ook dit was een valse melding.

Een paar dagen later, op 20 mei 2018 om vijf voor half acht, belde de vrouw voor de derde keer met 112. Dit keer zei ze dat haar broer een aanslag zou plegen op Dance Tour op het Chasséveld in Breda. Weer een valse melding.

Vragen

Drie keer werd er gebeld naar 112. EEN keer met een bommelding op het station van Breda. Nog diezelfde avond een tweede bommelding in de Polderstraat in de wijk Belcrum in Breda. En een paar dagen later op eerste pinksterdag 20 mei werd er voor de derde keer gebeld, er zou een aanslag op Dance Tour gepleegd worden. Uiteraard willen wij graag weten wie deze valse meldingen heeft gedaan. Het is waarschijnlijk een jonge vrouw. Als u denkt te weten wie dit is, bel ons dan.

Is u op dinsdagavond 15 mei tegen half zeven in de buurt van het station iets is opgevallen? Of herkent u de stem van de beller? Weet u meer van deze meldingen? Laat het weten! U kunt uw informatie doorgeven via de opsporingstiplijn 0800 6070. Anoniem blijft u via 0800 7000.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen