19-jarige man aangehouden voor inbraakpoging snackbar

Foto: Breda Nieuws

De politie heeft afgelopen nacht op de Rijnauwenstraat in Breda, mede dankzij een alerte getuige, een 19-jarige Oosterhouter aangehouden die verdacht wordt van een poging tot inbraak in een snackbar aan de Moersbergenstraat. De vermoedelijke mededader wist te ontkomen. Zijn identiteit is echter bekend, de recherche is naar hem op zoek.

De politie kreeg om 03.50 uur een melding dat twee jongens in de Walenburgstraat bezig waren met het aanrichten van vernielingen aan auto’s. Ter plaatse werden geen vernielde voertuigen aangetroffen. Wel was bij een snackbar een ruit ingeslagen. Volgens de getuige was een van de daders in het zwart gekleed. Tijdens een zoekactie werd op de Rijnauwenstraat een 19-jarige Oosterhouter aangetroffen die geheel aan het signalement voldeed. Hij werd aangehouden. In zijn kleding werden twee schroevendraaiers aangetroffen. Ook had hij een sleutel bij van een Mercedes, die in de buurt geparkeerd stond. In het voertuig werd nog meer gereedschap en twee telefoons aangetroffen. De auto staat op naam van een 41-jarige Oosterhouter. Het voertuig is in beslag genomen.

De recherche is nog op zoek naar getuigen van de inbraakpoging. Zij kunnen bellen met de politie in Breda via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

Cookieinstellingen