Kaderlid motorclub aangehouden voor liquidatiepoging

Foto: Asja Vossen

Een 42–jarige man uit Breda, tevens kaderlid van de motorclub Kings Syndicate (die onder anderen bestaat uit voormalige leden van No Surrender), is dinsdag 3 juli op verzoek van de Belgische politie in Oosterhout aangehouden.

Hij wordt verdacht van een liquidatiepoging die donderdag 6 april 2017 plaatsvond in België. Op die donderdagavond vond aan de Gammel in Rijkevorsel (B) een schietincident plaats. Het slachtoffer werd op het erf van zijn landbouwbedrijf opgewacht door twee personen. Bij thuiskomst werd hij direct viermaal in zijn lichaam geschoten. Hij raakte hierbij levensgevaarlijk gewond. De daders vluchtten. De Belgische politie startte hierop een onderzoek.

Verzoek tot aanhouding

Nadat de politie een Europees Onderzoeks Bevel (EOB) ontving van de Belgische Onderzoeksrechter, hield zij vandaag met behulp van het Arrestatieteam de 42-jarige verdachte aan. Hiernaast werd er in zijn woning een zoeking verricht. Hierbij zijn gegevensdragers in beslag genomen. De verdachte en het in beslag genomen materiaal worden overgedragen aan de Belgische politie. Zij zet het onderzoek voort.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden