Jongen aangehouden na rondrijden met valse kentekenplaat

Foto: Asja Vossen

Agenten hebben na een korte achtervolging een 16-jarige Bredanaar aangehouden. Hij reed rond op een snorfiets met een valse kentekenplaat.

Surveillerende agenten reden dinsdagmiddag 10 juli rond 13.40 uur op de Heuvelbrink. Ze zagen daar twee jongens op brom-/snorfietsen rijden en voerden hun kentekens in in de politiesystemen. Van een van de voertuigen bleek het kenteken niet te kloppen. Ze gaven de bestuurder een stopteken en dat leek hij op te volgen, echter ging hij er plotseling toch vandoor in de richting van het Dr. Struyckenplein. Er ontstond een achtervolging, waarbij de dienders de snorfiets uit het oog verloren. Kort daarna werd de snorfiets in het Mastbos ter hoogte van de Overaseweg gevonden.

Motoragent

Het signalement van de verdachte werd via de portofoon aan verschillende eenheden doorgegeven. Een motoragent kwam de verdachte in de buurt van de Overaseweg tegen en kon hem aanhouden. Verder onderzoek wees uit dat de kentekenplaat vermoedelijk van diefstal afkomstig is. Ook was de jongen niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De verdachte is op het politiebureau verhoord en daarna met een proces-verbaal op zak in vrijheid gesteld.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden