Man aangehouden die nog 3 maanden detentie heeft openstaan

Foto: Pixabay

Het EVA-team van de politie Den Haag hield donderdagochtend 26 juli in Breda een 30-jarige man aan uit Den Haag omdat hij nog een gevangenisstraf van negentig dagen moet uitzitten.

De rechtbank van Den Haag veroordeelde de man in 2015 tot de gevangenisstraf voor mishandeling en mensenhandel. Vanwege zijn criminele verdiensten werd de man daarnaast ook veroordeeld tot het betalen van een bedrag van 12.000 euro. De man moet zijn straf nu alsnog uitzitten en het openstaande bedrag betalen.

Actief opsporen en aanhouden veroordeelden
Het zogenoemde EVA-team – EVA staat voor Executie Vonnissen Afgestraften – van de politie-eenheid Den Haag spoort veroordeelden op die zich proberen te onttrekken aan hun opgelegde straf, en houdt deze aan.

Overvallen, woninginbraken en straatroven
Hoewel de prioriteit van het team ligt bij het opsporen van mensen die zijn veroordeeld voor een gevangenisstraf, kunnen ook mensen die zijn veroordeeld tot het betalen van een schadevergoedingsmaatregelen of hoge geldboetes rekenen op een bezoek van het team.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

Cookieinstellingen