Aanhouding na tonen nepvuurwapen

Foto: Asja Vossen

Een 20-jarige Bredanaar is zondag 12 augustus 2018 omstreeks 17.05 uur op de Hertog Hendriklaan aangehouden vanwege wapenbezit. Hij had een balletjespistool bij zich dat hij naar eigen zeggen tijdens zijn vakantie in Lloret de Mar op de Boulevard had gekocht.

Hij toonde zijn aankoop aan vrienden, een getuige die dit waarnam belde de politie in de veronderstelling dat het om een echt vuurwapen ging.

Agenten die ter plaatse kwamen benaderden de vriendengroep ook vanuit de gedachte dat het mogelijk om een echt vuurwapen ging .  Daarom moesten alle betrokkenen hun handen laten zien en gaan liggen.  Een van de agenten had zijn vuurwapen uit voorzorg ter hand genomen. Bij een 20-jarige Bredanaar werd het wapen in zijn kleding aangetroffen. In de bosschages werd nog een balletjespistool gevonden, de eigenaar daarvan is onbekend gebleven.  De 20-jarige man krijgt een proces-verbaal.

  • Meer weten over nepvuurwapens! Check deze website.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden