Van dronken overlast naar mishandeling arrestantenverzorger

De politie kreeg woensdagavond kort na 22.15 uur een melding over een onenigheid / vechtpartij bij een hotel aan het Minervum. Hotelpersoneel hield daar twee onruststokers in bedwang. De twee zijn aangehouden en voor nader onderzoek en verhoor meegenomen naar het politiebureau en in de cel gezet. Een 23-jarige man uit Polen deed aangifte van mishandeling. Hij zou omver zijn geduwd en geslagen.
De politie onderzoekt de precieze toedracht van het incident en heeft onder andere gesproken met diverse personeelsleden die bij het opstootje betrokken waren.

Vuistslag

Eenmaal in de cel in het arrestantencomplex aan de Mijkenbroek in Breda heeft de 29-jarige verdachte een arrestantenverzorger een vuistslag tegen zijn hoofd gegeven. Deze man klapte hierdoor met zijn hoofd tegen een muur. Hij hield er een pijnlijke plek op zijn hoofd aan over. Hij heeft aangifte gedaan van mishandeling.
Beide verdachten zitten nog vast.

 

Geweld tegen hulpverleners

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er streng tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het Openbaar Ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en andere personen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Verdachten worden gelijk aangehouden. De politie registreert alle incidenten met agressie en geweld. Zij doet altijd direct aangifte. Het Openbaar Ministerie brengt de dader zo snel mogelijk voor de rechter en eist driemaal zo hoge straffen. Daarbij kan het Openbaar Ministerie snelrecht of supersnelrecht toepassen. Bij snelrecht vindt de rechtszaak tegen de verdachte binnen veertien dagen na het incident plaats, bij supersnelrecht binnen drie dagen.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden