Controles op 17 adressen tijdens hennepruimdag

Foto: Renkum Nieuws

De verschillende hennepteams van de politie Zeeland-West-Brabant kwamen woensdag 24 oktober weer in actie waaronder in Breda. Tijdens een zogenaamde hennepruimdag werden acht personen aangehouden en 2673 planten geruimd. In totaal werden er 17 adressen bezocht.

Breda

Bij woningen aan de Spuistraat, Elsstraat en Moeraszegge zijn ook hennepkwekerijen ontdekt en geruimd. In totaal ging het om 513 planten. In ieder pand werd 1 persoon aangehouden. Op de Elsstraat werden 2 quads en een auto in beslag genomen.

Lees meer: Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!

Roosendaal

In woning aan de Boulevard in Roosendaal werd een onderzoek ingesteld naar aanleiding van een in werking zijnde hennepkwekerij. Ter plaatse werden verdeeld over twee ruimtes een hennepkwekerij met 414 planten en een recent geoogste ruimte waar 62 hennepplanten hadden gestaan. Uit onderzoek bleek vervolgens dat in de woning een grote hoeveelheid harddrugs aanwezig waren en werd een niet van echt te onderscheiden imitatievuurwapen inbeslaggenomen. De bewoner is aangehouden en voor onderzoek ingesloten. In verband met diefstal van elektriciteit werd de woning van het netwerk afgesloten.

Zevenbergen

In een woning aan de Kreekkant in Zevenbergen werd in de woning een kweektent aangetroffen met daarin 21 grote hennepplanten. Het ging hier om moederplanten waarvan hennepstekken waren gesneden. In een kweekkast stonden vervolgens in speciale kweekblokjes 500 hennepstekjes. Op een droogrek lagen henneptoppen (132 gram), te drogen. Op zolder hingen een aantal grote henneptakken te drogen en in de tuin stonden nog twee buitenhennepplanten. In verband met het vermoedelijk verkopen van jonge hennepstekken werd er een dure racefiets van de bewoner in beslag genomen.

Naar aanleiding van overlastmeldingen werd een onderzoek ingesteld in de Darincstraat. Daar bleken een aantal buitenhennepplanten in de tuin te hebben gestaan en werd er nog een grote plant aangetroffen. Omdat slechts 5 gram hennep wordt gedoogd en er hier sprake was van een veel grotere hoeveelheid, werd de plant in beslaggenomen en deed de bewoner afstand van de plant om strafvervolging te voorkomen.

Oosterhout

Aan de Elsbeemd werd een kwekerij met 425 hennepplanten geruimd. Een bewoner is aangehouden. De planten stonden op een slaap- en zolderkamer.

Tilburg

Aan de Weefmeesterstraat werd een kwekerij geruimd in een woning. In totaal 189 planten. Het leek er volgens agenten niet op dat hier ├╝berhaupt iemand daadwerkelijk woonde. Op de Le Bourgetstraat zijn 12 planten geruimd. In de schuur van dat pand werd 12 kilo natte hennep gevonden en ook wat hennepgerelateerde goederen. Alles is in beslaggenomen en wordt vernietigd. Ook op de Van Berkumstraat was het raak. Daar zijn 83 planten in beslag genomen.

In Zeeland werden vijf adressen bezocht, op vier er van was het raak. Aan de M.A. van de Puttestraat in Oost-Souburg is een kwekerij met 221 planten geruimd. Aan de Bosjeslaan in Vlissingen werd naast 6 planten ook nog ruim 350 gram gedroogde hennep in beslag genomen. Aan de Perpochnepolderweg in Wolphaartsdijk ruimde het hennepteam 16 planten. In een woning aan de Bloemenlaan in Sint-Maartensdijk werd op de zolder een in werking zijnde hennepkwekerij met 277 hennepplanten aangetroffen. In de woning werden 3 personen aangehouden. Omdat het een huurwoning betreft word door de woningstichting de huur.

Rechter

Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Degenen die niet werden aangetroffen zullen later worden verhoord en zullen zich op een later tijdstip bij de rechter mogen verantwoorden.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden