Politie houdt viertal aan voor bezit en handel in harddrugs

Foto: Renkum Nieuws

De politie heeft donderdag 25 en zondag 28 oktober 2018 in totaal vier mensen aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Ook verrichtte de politie huiszoeking. De politie nam een flinke hoeveelheid drugs in beslag.

Politiemensen hielden donderdagochtend 25 oktober in de Etnastraat een auto staande, omdat de bestuurder/kentekenhouder mogelijk niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De bestuurder is een 18-jarige man uit Breda. Hij bleek drugs bij zich te hebben. Ook zijn bijrijder, een 22-jarige man uit Breda, bleek in het bezit te zijn van drugs. In de auto lag bovendien een groot aantal mobiele telefoons. Het tweetal is aangehouden op verdenking van het bezit en/of handel van/in hard- en/of softdrugs.

Nog vast

Toen de 22-jarige verdachte in het cellencomplex moest worden ingesloten, bleek dat hij nog veel meer zakjes drugs bij zich had. Die had hij onder andere in zijn onderbroek verstopt. Ook had hij geld bij zich en een patroon van een vuurwapen. De drugs zijn inmiddels getest. Het bleek te gaan om cocaïne, heroïne en XTC. In totaal nam de politie bijna 55 gram cocaïne, 11 gram heroïne, 3 XTC-pillen en 3 gram hennep in beslag.
Na overleg met de officier van Justitie breidde de politie het onderzoek naar deze verdachte uit en deed, onder leiding van een rechter-commissaris, onderzoek in zijn woning. Daar troffen agenten ruim 80 gram (vermoedelijk) heroïne en versnijdingsmiddel aan. Ook dit is in beslag genomen. De man zit nog vast. Hij wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De 18-jarige man uit Breda is na verhoor in vrijheid gesteld. Hij blijft verdachte in het onderzoek. Zijn auto is voor nader onderzoek in beslag genomen.

Op het dak

De politie zette het onderzoek voort en heeft vanochtend in een woning een 21-jarige man en een 17-jarige jongen uit Breda aanhouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. De agenten waren naar de woning gegaan voor de aanhouding buiten heterdaad van de 21-jarige verdachte. Tijdens de aanhouding zagen politiemensen die de woning in de gaten hielden voor het geval iemand probeerde te ontkomen, dat er via een zolderraam tot twee maal toe een zak op het dak werd gelegd, waarin vermoedelijk verdovende middelen zaten. Een van de agenten hield de wacht bij de aangehouden verdachte die in de politieauto zat, terwijl andere politieagenten direct een onderzoek instelden. In de woning hielden ze een 17-jarige jongen aan. De politie zet het onderzoek voort.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden