Politiemedewerkers in vrije tijd mogelijk betrokken bij ongeregeldheden NAC – Willem II

Foto: Renkum Nieuws

De politie van Zeeland-West-Brabant stelt op dit moment een onderzoek in naar de mogelijke betrokkenheid van twee politiemedewerkers bij de ongeregeldheden tijdens de voetbalwedstrijd NAC-Willem II.

Uit onderzoek is gebleken dat deze twee politiemedewerkers in hun vrije tijd op die bewuste zondag aanwezig waren bij de onlusten. Zij bevonden zich tussen de betrokken supporters.  Wat hun mogelijke aandeel is geweest bij deze ordeverstoringen wordt nader bekeken. Beiden mannen hebben zich zelf gemeld bij hun leidinggevende.

Op zondag 21 oktober speelde Willem II in Breda tegen NAC. Na de wedstrijd zochten supporters van beiden clubs de confrontatie met elkaar. Door direct de mobiele eenheid en politie te paard in te zetten werd dit grotendeels voorkomen. Maar het explosieve geweld richtte zich hierna tegen de politie. Hierbij raakten twee agenten lichtgewond. Vijf supporters werden die middag al aangehouden. Inmiddels is een groot rechercheonderzoek van start gegaan.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden