171.000 euro aan achterstallige belastingen geïnd en 16 auto’s in beslag genomen

Foto: Renkum Nieuws

Belastingdienst, gemeente Breda, RDW en Belastingsamenwerking West-Brabant hielden op woensdag 21 november de gehele dag een grote controle in en rond Breda.

16 auto’s zijn in beslag genomen en op 10 auto’s is beslag gelegd. 75 bekeuringen werden uitgeschreven en de Belastingdienst inde ruim 171.000 euro aan achterstallige belastingen.

Focus op het controleren van pakket- en postbezorgers

Politie en andere overheidsdiensten wilden met deze controle vooral veel informatie binnenhalen over wie er in welke busjes en bestelauto’s rondreden. Zo werd er gekeken naar de achtergronden van de koeriers, maar bijvoorbeeld ook de technische staat van hun voertuig en of ze aan de verdere eisen die binnen de post- en koeriersbranche gelden voldeden. Opzet is ook de chauffeurs uit de anonimiteit halen. Het idee bestaat dat koeriersbedrijven gebruikt worden door criminelen. Daar moet de politie meer de vinger achter krijgen om ze weerbaarder te maken en de rotte appels er uit te halen.

Burgemeester Ederveen uit Valkenswaard, verantwoordelijk portefeuillehouder post- en koeriersdiensten:  “Wij zijn met post- en koeriersbedrijven in gesprek om elkaar beter inzicht te geven wat er allemaal speelt in deze wereld. De post- en koeriersdiensten kunnen ons informatie aanleveren over hun werkzaamheden en wij informatie over criminele activiteiten die wij uit onderzoeken en proeven hebben opgehaald. Ondermijnende activiteiten vinden wij met elkaar onwenselijk; we willen dit voorkomen en aanpakken.”

Resultaten

De Belastingdienst inde ruim 171.000 euro aan achterstallige belastingen, ook werden er 16 auto’s direct in beslag genomen en afgevoerd. Op 10 andere auto’s werd beslag gelegd. De Belastingsamenwerking West-Brabant inde voor ruim 9000 euro aan belastingen.

Politie

De politie nam een gestolen bus in beslag. De twee mannen die in het voertuig reden zijn aangehouden. Vier bestuurders kregen een proces-verbaal omdat ze met alcohol achter het stuur zaten. De eerste van deze bestuurders liep rond 8.30 uur al tegen de lamp. Er werd politiekleding in beslag genomen. Een man vond het nodig een agent te beledigen. Hij is aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering en belediging. Zijn bromfiets is in beslag genomen.

Bekeuringen

Agenten schreven verder voor verschillende overtreding 75 bekeuringen uit. Tijdens de controle gold ‘zero tolerance’ voor iedere overtreding werd een bekeuring uitgedeeld. Ook inde de politie nog ruim 4700 euro aan openstaande boetes.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden