Rijsbergenaar laat auto achter na ongeval in Breda

Foto: Renkum Nieuws

Een 22-jarige man uit Rijsbergen is zondag 9 december 2018 omstreeks 04.45 uur aangehouden vanwege het verlaten van een plaats ongeval.

Hij verloor op de rotonde bij Effen de macht over het stuur van zijn auto en reed tegen een lantaarnpaal en verkeersbord. Hij liet zijn auto nabij de rotonde met een beschadigd wiel achter en liep naar een vriend die in de omgeving woont.

De jonge automobilist werd via het kenteken van het voertuig en door een bezoek aan zijn ouders opgespoord en aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 290 ugl. Tijdens zijn verhoor vertelde hij dat hij op de rotonde een sperdifferentieel wilde uitproberen dat hij onlangs onder zijn auto had gebouwd. Hij was gaan spinnen, verloor de macht over het stuur en botste tegen een lantaarnpaal en verkeersbord. Hij had 4 of 5 biertjes gedronken. Na de aanrijding was hij naar een vriend gelopen. Hij wist niet dat het strafbaar was om de plaats van een ongeval te verlaten. Hij kreeg een rijverbod van vier uren. Hij krijgt een proces-verbaal voor het verlaten van een plaats ongeval en het rijden onder invloed. De dagvaarding wordt naar hem toe gestuurd.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen