Vijf vrouwen gearresteerd na mishandeling beveiliger

Foto: Renkum Nieuws

Verwondingen aan een hand en knie, pijn aan het hoofd, een kapotte broek en een vernielde fiets. Dat is het resultaat van openlijk geweld dinsdagavond gericht tegen een beveiliger op Breepark.

De politie arresteerde naar aanleiding van het incident vijf vrouwen in de leeftijd van 22, 26, 36, 41 en 50 jaar uit Breda

Gooien van vuurwerk

De beveiliger deed aangifte. Hij vertelde dat hij dienst had op Breepark. Hij zag vanaf zijn fiets dat vanuit de ingang van de bioscoop vuurwerk naar buiten gegooid werd. Hij zag daar een flinke groep kinderen en volwassenen staan. Hij sprak hen aan en verzocht hen het terrein te verlaten. De groep splitste zich op in tweeën en liep richting de parkeerplaats. Hij noteerde een van de kentekens van hun auto’s in zijn telefoon en zag dat daarop de bestuurster daarvan op hem afkwam. Ze vroeg hem wat hij aan het doen was en eiste zijn mobieltje op. Hij weigerde dat waarna er nog een paar vrouwen bij kwamen staan. Een van hen pakte zijn fiets vast, terwijl een ander hem in het gezicht sloeg. Een derde vrouw trok hem naar de grond waardoor hij over zijn fiets viel. Terwijl hij op de grond lag, werd hij nog twee keer geslagen. De politie stelde direct een onderzoek in naar de betrokkenen.

De daders reden in twee auto’s weg die respectievelijk op de Franklin Rooseveltlaan en Charles Petitweg staande gehouden. De volwassenen werden aangehouden en ingesloten. De kinderen werden thuis gebracht. Vandaag heeft de recherche beelden bekeken om ieders aandeel in de openlijke geweldpleging te analyseren. De verhoren van de verdachten zijn nog gaande.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden