Bredanaar (33) aangehouden voor wapenbezit

Foto: Renkum Nieuws

In de wijk Haagse Beemden is maandag 17 december 2018 omstreeks 01.50 uur een 33-jarige Bredanaar aangehouden ter zake wapenbezit.

Agenten troffen bij hem tijdens een routinecontrole een busje pepperspray aan. De agenten controleerden hem tijdens een zoekactie naar een schuurinbreker. Dat bleek echter om een andere dader te gaan.

Agenten kregen een melding dat een bewoner aan de Heienlangdonk een inbreker in zijn schuur had overlopen. De dader was gevlucht. De agenten besloten naar een woonadres te rijden in de wijk van een man die daar vanwege zijn antecedenten mogelijk voor in aanmerking zou kunnen komen. Het betreft namelijk een persoon die vaker voor vermogensdelicten is aangehouden. Ze zagen dat de bedoelde persoon net bij zijn woning aankwam. Ze mochten met zijn toestemming een tas die hij zich had en zijn jas onderzoeken. Ze troffen onder meer een zaklamp een busje pepperspray aan. Hij is daarop ter zake de Wet Wapens en Munitie aangehouden. Hij bleek niet de inbreker te zijn die de melder had overlopen.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden