Fietsendieven sleuren Bredanaar mee op motorkap auto

Foto: Renkum Nieuws

Een bewoner aan de Ginnekenweg is afgelopen nacht omstreeks 03.30 uur gewond geraakt nadat hij met zijn vrouw twee fietsendieven had betrapt en hun auto, een lichtgrijze stationwagen, wilde tegenhouden.

Zij wisten de diefstal van hun fietsen te voorkomen maar hij werd wel circa 20 meter op de motorkap meegesleurd. Het slachtoffer sloeg de voorruit in. De politie roept mensen die meer informatie hebben over de dieven en / of hun auto om contact op te nemen.

Een bewoonster op de Ginnekenweg zag omstreeks 03.35 uur vanuit het raam dat twee mannen bezig waren om haar fiets en die van haar dochter in een stationwagen te laden. Ze rende naar buiten en trok de fietsen uit de auto. Haar man wilde beletten dat de dieven wegreden. Hij ging voor de auto staan die door de bestuurder toch gestart werd. De man belandde op de motorkap en sloeg de voorruit in. De automobilist gaf vol gas en reed weg in de richting van de Parkstraat, terwijl de man nog op de motorkap lag. Hij is nog circa 20 meter meegesleurd en toen gevallen. Hij raakte gewond aan zijn rechterhand en knie.

Buurtonderzoek door politie

De politie heeft vandaag een buurtonderzoek gehouden. Daarbij zijn camerabeelden veilig gesteld die nader bestudeerd worden. Op de beelden is een lichtgrijze / zilverkleurige vijfdeurs stationwagen te zien, die aan weerszijden over de gehele lengte voorzien is van een dakrailing.  De politie houdt er rekening mee dat de daders deze week hun auto aanbieden bij een garage of schadebedrijf om de voorruit te laten herstellen.

Mensen die meer informatie hebben over de daders en de door hen gebruikte auto worden dringend verzocht om contact op te nemen met de politie van het team Markdal via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

'

Reacties

article
232326
Een bewoner aan de Ginnekenweg is afgelopen nacht omstreeks 03.30 uur gewond geraakt nadat hij
https://breda.nieuws.nl/politie/232326/fietsendieven-sleuren-bredanaar-mee-op-motorkap-auto/
2019-01-16T15:46:00+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/55/2018/10/13150623/Politiewagen-Renkum-Nieuws-11.jpg
Politie