Man (20) is rijbewijs kwijt na gevaarlijk rijgedrag op parkeerplaats bij NAC

Foto: Asja Vossen

Het rijbewijs van een 20-jarige man uit Rijen is donderdag 17 januari 2019 omstreeks 22.00 uur ingevorderd omdat hij met zijn auto met hoge snelheden al driftend om geparkeerde voertuigen reed op de parkeerplaats P5 van het NAC stadion. Ook kan de Rijenaar een proces-verbaal ter zake gevaarlijk rijgedrag tegemoet zien.

Twee handhavers van de gemeente Breda zagen donderdagavond dat een jongeman met zijn auto al driftend over de parkeerplaats om enkele geparkeerde auto’s reed. Door de hoge snelheid ontstond bij het verlaten van de parkeerplaats bijna een aanrijding met een auto die over de Rat Verlegstraat reed. De BOA’s gaven de automobilist op de Lunetstraat een stopteken waaraan werd voldaan. Vervolgens zijn enkele agenten ter plaatse gekomen om proces-verbaal tegen de 20-jarige Rijenaar op te maken. Vanwege zijn gevaarlijke rijgedrag is zijn rijbewijs ingevorderd, het is in opdracht van de officier van justitie naar het parket in Breda gestuurd.

Overlast

Bedoelde parkeerplaats wordt in de avonduren regelmatig ‘gebruikt’ om daar met hun vaak getunede auto’s wedstrijden te houden. Hierbij veroorzaken ze gevaarlijke situaties en flinke overlast. Driften is een autorijtechniek waarbij de bestuurder de auto in een vloeiende zijdelingse beweging (dwars) door een bocht stuurt. De bestuurder brengt de auto opzettelijk in overstuur, om dit vervolgens zo lang mogelijk aan te houden.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen