Bredanaar krijgt vier jaar cel voor mensenhandel

Foto: Jack Janssen fotografie

Een 32-jarige Bredanaar is woensdag veroordeeld tot 4 jaar celstraf vanwege het tot prostitutie dwingen van jonge vrouwen, waarvan er één minderjarig was. De tweede verdachte (34) kreeg 18 maanden celstraf voor het feit met het minderjarige meisje, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De officier van justitie eiste gevangenisstraffen van respectievelijk 5,5 jaar en 30 maanden.

Kwetsbare jonge vrouwen

De rechtbank acht bewezen dat de man tussen 2014 en 2018 vijf vrouwen en meisjes probeerde te dwingen tot prostitutie of daadwerkelijk prostitueerde. Hij hanteerde meestal dezelfde werkwijze. Hij benaderde kwetsbare jonge vrouwen via een website met het voorstel om seks te hebben tegen betaling en drong daarbij erg aan. Hij liet de vrouwen naaktfoto’s sturen of had seks met ze en chanteerde ze vervolgens met foto’s en filmpjes die hij hiervan maakte. Twee slachtoffers zwichtten hier niet voor, maar drie andere slachtoffers uit het onderzoek zagen zich gedwongen tot het verrichten van seksuele handelingen met klanten, omdat anders de foto’s of filmpjes op internet zouden komen. Het geld dat de vrouwen kregen moesten ze meestal onmiddellijk inleveren bij de Bredanaar. Het minderjarige slachtoffer dreigde hij met het sturen van de beelden naar haar familie en vrienden.

Meedogenloze wijze

Volgens de rechtbank heeft de verdachte zich hiermee schuldig gemaakt aan mensenhandel en pogingen tot mensenhandel. Ook heeft hij samen met de andere verdachte kinderporno vervaardigd en verspreid door van het minderjarige meisje foto’s te maken en deze op sekswebsites te zetten. Uit de verklaringen blijkt dat de man op wrede en meedogenloze wijze met de gevoelens van de slachtoffers speelde en ze niets ontziend in een zeer netelige positie bracht. De slachtoffers geven aan ernstige psychische schade te hebben geleden. Een vrouw staakte haar opleiding door de gevolgen van het gebeurde en is nog altijd in therapie. Een ander slachtoffer kreeg ruim 13.000 euro schadevergoeding toegewezen voor geleden materiële en psychische schade.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

'

Reacties

article
232512
Een 32-jarige Bredanaar is woensdag veroordeeld tot 4 jaar celstraf vanwege het tot prostitutie dwingen
https://breda.nieuws.nl/politie/232512/bredanaar-krijgt-vier-jaar-cel-voor-mensenhandel/
2019-01-23T13:53:47+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/55/2018/05/22214721/Gerechtsgebouw-2018-Breda-5.jpg
Politie