88-jarige vrouw slachtoffer van zakkenrollers in Breda

Foto: Bureau Brabant

Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 11 maart hulp bij het oplossen van ernstige misdrijven, waaronder een overval op het Kruidvat in Roosendaal en twee grove inbraken in kledingzaken in Oisterwijk en Vught. Hiernaast tonen we beelden van twee zakkenrollers in Breda en twee vrouwen die het winkelend publiek van Eindhoven bestelen.

Vrouw (88) slachtoffer van zakkenrollers in Breda

Een 88-jarige vrouw met rollator werd woensdag 14 november bij een kledingwinkel aan de Karrestraat het slachtoffer van zakkenrollers. Twee vrouwen die aan haar jas staan te plukken, zeggen dat ze dat doen om de oude vrouw te helpen. Ze zeggen tegen de vrouw dat haar jas vies is. Ze is overdondert en laat het over zich heen komen, ze hoopt maar dat ze gauw weg gaan. En dan doen ze ook. Maar het loopt helaas niet goed af, want later merkt ze dat haar portemonnee met pinpas en geld is gestolen. Weet u wie deze vrouwen zijn?

Overval op Kruidvat in Roosendaal

Een filiaal van het Kruidvat aan het Dijkcentrum werd op dinsdagavond 4 december overvallen. Een man kwam om 18.55 uur de winkel in, bedreigde de medewerkster met een mes en eiste geld. Ook al was ze ontzettend bang, het lukte haar toch rustig te blijven en de kassa te openen. De man graaide alles wat hij pakken kan uit de kassalade, en propte het in een groene stoffen boodschappentas van Aldi. Hierop ging hier er weer vandoor.

En hij is ook vóór de overval vastgelegd. Vijf minuten eerder, het was toen dus 18.50 uur, was hij al even in de winkel. Hij sprak toen met een medewerkster over een product, zei dat hij er nog even over na moest denken en dat hij over vijf minuten weer terug zou komen. Help ons deze man te vinden!

Vrouwen stelen van winkelend publiek in Eindhoven

Twee jonge vrouwen bleven op donderdag 8 november een beetje om een oude vrouw heen dralen in een winkel aan de Vrijstraat. Vervolgens stelen ze haar handtas. Anderhalve week later slaan ze weer in Eindhoven toe bij een 16-jarig meisje die aan het winkelen is.

Ze wachten hun kans af en proberen de vrouwen zo af te schermen dat niemand ziet wat er gebeurt. Maar de camera ziet ze wel. Later lopen ze met da handtas van de oude dame de winkel uit. Anderhalve week later, nog steeds in Eindhoven, dezelfde jonge vrouwen. Dit keer is het slachtoffer een winkelend meisje van 16 jaar oud. De vrouwen zien kans om de IPhone van het meisje uit haarjaszak te vissen. Wij tonen u de beelden van de daders. Wie zijn zij?

Twee grove inbraken bij kledingwinkels Zoetelief Mode

Voor duizenden euro’s aan kleding werd er gestolen uit twee kledingzaken van dezelfde eigenaar. De winkel aan De Lind in Oisterwijk was maandag 3 december het doelwit en de winkel aan het Marktveld in Vught op woensdag 21 november.

Eenheden werden naar de winkel gestuurd, maar ter plaatse bleken de daders al gevlogen die een bijna lege winkel hadden achtergelaten. Op camerabeelden is te zien dat drie mannen in een wit busje het rolluik saboteren, de ruit inslaan en vervolgens de auto vol laden met dure merkkleding. Aan de hand van een reconstructie nemen wij u mee tijdens deze incidenten. Kunt u ons van meer informatie voorzien, zodat deze daders gevonden worden?

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen