Getuige zet politie op spoor scooterdief

Foto: Asja Vossen

Een 28-jarige Bredanaar is afgelopen nacht omstreeks 01.40 uur mede dankzij een alerte getuige door de politie op de Fellenoordstraat aangehouden nadat hij geprobeerd had op de Minderbroedersstraat een scooter te stelen.

Een 35-jarige Bredanaar liep zaterdag 1 juni 2019 omstreeks 01.30 uur vanuit de Haven langs de parkeergarage de Barones. Hij zag dat daar een circa 30-jarige man bij een scooter stond die met een schroevendraaier bezig was het stuurslot te forceren. Hij sprak de dief aan en riep dat hij 112 ging bellen. Terwijl hij dat deed zag hij dat die man met een kettingslot op hem af kwam. Hij rende weg  en zag dat de dief daarna de Markendaalseweg overstak en richting de Odilia van Salmstraat liep.

De getuige volgde de dader op afstand en bleef via 112 zijn positie doorgeven. Politiebikers hebben de verdachte op de Fellenoordstraat staande gehouden. Hij rende weer weg maar werd vervolgens samen met een andere politie eenheid die met een auto ter plaatse kwam ingesloten en alsnog aangehouden. De politie heeft van de 35-jarige Bredanaar een aangifte ter zake bedreiging opgenomen. Ook heeft nog een andere getuige die de diefstalpoging zag gebeuren een verklaring afgelegd.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen