Niet teruggekeerde patiënt Peter M. gepakt op CS Breda

Foto: Bianca Dijck - Flits en Klik

De 43-jarige psychiatrisch patiënt die afgelopen weekend niet terugkeerde van verlof in de kliniek in Den Dolder, is terecht. Peter M. werd op het station van Breda herkend door mensen die het opsporingsbericht met zijn foto hadden gezien en is opgepakt door de politie, meldt die donderdag.

De man wordt op korte termijn teruggebracht naar de kliniek. Zijn familie is op de hoogte gebracht.

M. keerde zaterdag niet terug van verlof. Pas toen zijn familie woensdag de publiciteit zocht, werd dat bekend. De politie verspreidde zijn signalement, omdat de man zonder medicatie gevaarlijk zou kunnen zijn voor zichzelf of zijn omgeving. Daarop kwamen meer dan vijftig tips binnen.

M. zat in de kliniek waar ook Michael P. verbleef. Tegen P. is in hoger beroep 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist voor de moord op Anne Faber.

M. werd vervolgd omdat hij in 2017 via internet had gezegd dat hij het station van Dordrecht wilde opblazen met een atoombom. Ook had hij iemand in Dordrecht aangevallen. M. werd vorig jaar van rechtsvervolging ontslagen, omdat hij volledig ontoerekeningsvatbaar was, een oordeel dat in hoger beroep werd gehandhaafd. Wel werd hij in de kliniek geplaatst.

Bron: ANP / Nieuws.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden