Bredanaar (28) verzet zich bij aanhouding na stapavond

Foto: Asja Vossen

Agenten belast met het horecatoezicht in het uitgaanscentrum hebben zaterdag 27 juli 2019 omstreeks 04.15 uur op de Nieuwe Prinsenkade een 28-jarige Bredanaar aangehouden vanwege het mishandelen van een 23-jarige man uit Waalwijk.

Hij verzette zich bij zijn arrestatie en beledigde de agenten. Een 27-jarige Bredanaar die zich er mee bemoeide werd ook opgepakt. Een 23-jarige Waalwijker deed aangifte van mishandeling. Hij vertelde dat hij op de Havermarkt met een vriend in gesprek was met een paar vrouwen. Hij zag dat een van hen lastig gevallen werd door een stapper die aan haar telefoon zat. De aangever zei daar wat van waarna hij direct door die man met gebalde vuist in het gezicht werd geslagen. De dader rende richting de Hoge Brug achtervolgd door het slachtoffer die onderweg twee fietsagenten waarschuwde.

Gebruik cameratoezicht

De bikers zagen dat het slachtoffer een bebloede mond had. Via cameratoezicht werd het signalement en een foto van de dader aan de horecadienders doorgegeven. Een van de horeca agenten herkende op de Nieuwe Prinsenkade de vermoedelijke dader. Bij de aanhouding verzette de verdachte zich hevig en beledigde de agenten. Hij schold hen uit voor flikkers en klootzakken. Een 27-jarige Bredanaar vond het nodig om zich er mee te bemoeien. Hij probeerde de arrestatie te beletten en werd eveneens aangehouden.

Eerder op de avond werd al een 33-jarige Bredanaar gearresteerd die een opgelegd gebiedsverbod had overtreden.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

'

Reacties

article
237462
Agenten belast met het horecatoezicht in het uitgaanscentrum hebben zaterdag 27 juli 2019 omstreeks 04.15
https://breda.nieuws.nl/politie/237462/bredanaar-28-verzet-zich-bij-aanhouding-na-stapavond/
2019-07-27T09:55:00+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/55/2015/04/politiebericht-breda.jpg
Politie