Aanhouding stelende moeder en dochter leidt tot aantreffen hennepkwekerij

Foto: Renkum Nieuws

De aanhouding van een 52-jarige winkeldievegge op haar thuisadres heeft woensdagavond geleid tot het aantreffen van een hennepkwekerij in een woning in het centrum van Breda.

Op woensdag 7 augustus 2019 werd rond 16.30 uur een 15-jarig meisje in een grote winkel aan de Kruisvoort betrapt op de diefstal van een Macbook. Op de beelden was te zien dat ze in het gezelschap was van een vrouw. Dit bleek haar 52-jarige moeder te zijn. Agenten gingen daarop naar het woonadres in het centrum om ook deze verdachte aan te houden. De agenten belden aan en roken direct een sterke hennepgeur toen de deur open ging. De 52-jarige vrouw kwam naar buiten, deed direct de deur dicht en werd op straat aangehouden. De agenten gingen met haar naar het bureau. Daar bleek dat recent ook een anonieme melding over een mogelijke hennepkwekerij in die straat was binnen gekomen.

Onderzoek woning

Vervolgens werd besloten na overleg met de officier van justitie om een nader onderzoek in die woning in te stellen. Er werd een professionele hennepkwekerij met alle gebruikelijke randapparatuur ontdekt, met in een kamer op de eerste verdieping 102 en op de zolderetage 240 planten. De plantage is geruimd. Een 20-jarige man en een 87-jarige vrouw die zich in de woning bevonden werden ook aangehouden.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen