Recalcitrante winkeldief met geweld aangehouden op de woonboulevard

Foto: Renkum Nieuws

Een door de beveiliging van een winkel aangehouden dief heeft zich hevig verzet toen hij door de politie overgenomen werd. Hij werd met gebruik van een schild benaderd door de agenten. De verdachte had vermoedelijk GHB en andere middelen gebruikt.

Op donderdag 12 september 2019 om 21.00 uur kwam de melding binnen vanuit een witgoed- en elektronica winkel aan de Kruisvoort. De beveiliging van de winkel belde dat ze een zeer agressieve arrestant hadden. Omdat ze dat niet snel zeggen werden er direct verschillende politie-eenheden naar de winkel gestuurd. Daar troffen ze een bekende verdachte. Op het moment dat ze hem wilden aanhouden sloeg hij een ruit kapot in het kantoor, zo laat de politie weten.

Gebruik van schild

De agenten namen geen risico en pakten een schild uit de auto die onder andere gebruikt wordt om gevaarlijke verdachten te benaderen en onder controle te brengen. Zo lukte het de verdachte niet om de agenten te raken en konden de agenten gebruikmakend van het schild en hun wapenstok de verdachte onder controle krijgen. De verdachte, 35 jaar uit Breda, werd vervoerd naar het cellencomplex aan de Mijkenbroek. Tot aan zijn insluiting in een cel bleef de man zich verzetten en moesten de agenten geweld gebruiken om hem de cel in te krijgen.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden