Brandgevaarlijke kwekerij is ontmanteld in Princenhage

Foto: Politie.nl

Een oplettende burger belde donderdag 19 september de politie en meldde dat er vreemde activiteiten plaatsvonden bij een woning aan de Wijnkoperstraat in Breda.

Agenten troffen een brandgevaarlijke situatie aan; een ontmantelde hennepkwekerij met een grote hoeveelheid bedrading, loshangende panelen en verschillende lampen. Twee verdachten zijn aangehouden.

Gevaarlijke situatie

In de ontmantelde hennepkwekerij vond de politie henneptoppen. Door de gehele woning lagen attributen als koolstoffilters, lampen, jerrycans en potten verspreid. Ook was er sprake van diefstal van stroom. Een man en vrouw, die beide aanwezig waren in de woning, zitten vast voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak.

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met Illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen