Auto in beslag genomen van 39-jarige witwasser

Foto: Politie

De politie heeft donderdag 10 oktober een 39-jarige Bredanaar aangehouden op verdenking van witwassen. Agenten kwamen hem op het spoor doordat de verdachte plotseling in een dure auto reed, maar hier niet voldoende inkomen voor had. Het voertuig is in beslag genomen.

Uit onderzoek is gebleken dat de Bredanaar de auto in Duitsland had gekocht, maar bij de invoer van daarvan voor meer dan 10.000 euro aan belasting had ontdoken. Dit gebeurde door verschillende onderdelen van het voertuig te verwijderen en te doen alsof het om een schadeauto ging. Daarmee werd de BPM ten onrechte verlaagd. De verdachte kon geen aannemelijke verklaring geen voor een deel van de herkomst van het bedrag van de aankoop. Hij heeft afstand gedaan van de auto.

De politie investeert de laatste tijd erg op de aanpak van witwaspraktijken. Zo ook politieteam Weerijs, zij heeft binnen een tijdsbestek van acht weken voor ruim 100.000 euro aan witgewassen geld en goederen in beslag genomen.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen