Tweede preventief fouilleren actie in centrum Breda

Foto: Politie.nl

Afgelopen nacht is de tweede aangekondigde actie van start gegaan, waarbij de politie het uitgaanspubliek preventief mag fouilleren. Sinds dit najaar is een deel van de binnenstad van Breda aangewezen als veiligheidsrisicogebied.

In eerdere afstemming met de gemeente Breda, het Openbaar Ministerie en de politie is deze maatregel genomen om op die manier inzicht te krijgen in de omvang van het aantal wapens dat in omloop is tijdens een stapavond. De maatregel duurt een half jaar.

Agenten hebben in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 december op meerdere locaties in de binnenstad preventief gefouilleerd. De actie begon in de Reigerstraat en verplaatste zich via de Havermarkt richting de Vismarktstraat. Het publiek wat de Vismarktstraat in wilde werd gecontroleerd. Passanten en voertuigen die zich vanaf de Haagdijk richting het centrum begaven zijn ook gecontroleerd. Tot slot zijn controles uitgevoerd in de Visserstraat en Adriaan van Bergenstraat.

Een persoon droeg gisteren een mes bij zich. Het mes is in beslag genomen en de man heeft een bekeuring gehad. Verschillende personen liepen, toen zij aankwamen bij de controle, weg van de politie. Ook zij zijn door agenten achterhaald en gefouilleerd.

Tijdens de nacht in Breda is er samengewerkt tussen de BOA’s van de gemeente Breda, portiers, politie en SOS-teams. SOS is een samenwerking tussen Gemeente Breda, de politie en de horecaondernemers. Samen zetten zij gastheren in om stappers welkom te heten en indien nodig aan te spreken op hun gedrag.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden