Gewonden bij schietpartij in de Reigerstraat tijdens stapavond

Foto: Asja Vossen

Zondagnacht 29 december ontving de politie een melding van een schietincident in het centrum van Breda. Hierbij zijn drie gewonden gevallen. Ook zijn er twee verdachten aangehouden.

Rond 01.00 uur kwam er een melding binnen dat er in de Reigerstraat zou zijn geschoten. Hierbij zijn drie mensen gewond geraakt. Zij zijn allen ter plaatse behandeld en overgebracht naar het ziekenhuis. Al snel kon de politie een eerste verdachte aanhouden in de Vismarktstraat, een 35-jarige man uit Hilvarenbeek.

Diverse verklaringen van omstanders gaven een goed signalement af van de mogelijke andere verdachten. Na een korte zoektocht door de stad werd nog een verdachte aangehouden. Op de Slingerweg werd een 33-jarige man uit Breda aangehouden. Er is sprake geweest van een mogelijke derde verdachte. Er is ten tijde van het incident iemand aangehouden in de buurt, echter had deze persoon niets met dit incident te maken.

De twee verdachten zitten momenteel vast voor verder onderzoek en verhoor. De toedracht voor het incident is nog niet duidelijk, dit moet blijken uit het verhoor van de twee verdachten dat later plaats zal vinden.

Slachtofferhulp aangeboden

“Omdat wij begrijpen dat dit incident een grote impact kan hebben, bieden wij slachtofferhulp aan ooggetuigen van het ongeluk of mensen die zich op andere wijze betrokken voelen bij dit incident.”, zo laat de politie weten. Denkt u baat te hebben bij slachtofferhulp? Neem dan contact op met de politie via nummer 0900-8844. U kunt bij het regionaal service center uw gegevens achterlaten, waarna slachtofferhulp Nederland contact met u zal opnemen.

Getuigenoproep

Heeft u tips of informatie, meld dit dan:

  • via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/aangifte-of-melding-doen
  • via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)
  • anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M
  • anoniem via 0900-8844, niet uw naam zeggen en vragen naar TCI (Team Criminele Inlichtingen)

Heeft u camerabeelden van de openbare weg in de omgeving meld dit dan:

  • ┬ávia de politieapp of het meldformulier op politie.nl/aangifte-of-melding-doen
  • via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden