ME ingezet tijdens oudejaarsavond Breda Noord

Foto: Politie.nl

In Breda Noord zijn op oudjaarsavond vernielingen aangericht. Ook werd er door jongeren met zwaar vuurwerk naar de politie gegooid. Uiteindelijk werd de Mobiele Eenheid ingezet om de rust te laten wederkeren. Rond 21.50 uur werden op de Vierlingstraat vier mannen aangehouden omdat zij zich niet konden legitimeren.

Aan het begin van de avond werd gemeld dat een groep van circa twintig jongeren bezig was met het vernielen van een mobiele camera op de Wensel Cobergherstraat. Agenten die ter plaatse kwamen werden bekogeld met zwaar vuurwerk.  Gelet op de dreigende sfeer werd besloten om op te schalen en de Mobiele Eenheid in te zetten.

Ondertussen werd gemeld dat van een Arrivabus een ruit vernield was. Ook bushokjes en een mobiele camera op het Groenedijkplein werden vernield.  Een groep jongeren werd op de Calandstraat staande gehouden. Vier personen die zich niet konden legitimeren werden door de politie aangehouden. Het gaat om een 29-jarige man uit Dinteloord, een 25-jarige Oosterhouter en twee Bredanaars (17 en 22 jaar).

De wijkagenten van de Hoge Vucht hebben  geconstateerd dat ook een ruit van een woning is vernield. Ook werden bewoners op een ander adres bekogeld met vuurwerk. Hier volgt nog een aangifte van. Verder zijn een auto en enkele containers in brand gestoken. Op diverse plekken is schade aan het wegdek ontstaan door de branden.

Oproep getuigen

Bent u getuige geweest van vernielingen. Heeft u informatie voor de politie. Belt u dan met de politie in Breda op 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

 

 

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden