Deurbelcamera filmt inbreker in Breda

Foto: Bureau Brabant

Bureau Brabant besteedt maandag 27 januari 2020 aandacht aan een woningoverval in Helmond en een serie woninginbraken in Waalwijk en omgeving. Verder zijn er onder andere dankzij een deurbelcamera beelden van een woninginbreker in Breda.

Deurbelcamera filmt inbreker in Breda

Bij een woninginbraak op dinsdag 17 september 2019 omstreeks 09.50 uur op de Jacqueline de Grezlaan in Breda staat de inbreker op beeld dankzij een deurbelcamera. Het gaat om een man met opvallende rode sneakers. Hij klimt over de tuinomheining en tikt een ruitje in aan de achterzijde van het pand. Hij maakt sieraden buit.

Woninginbrakengolf in gemeenten Waalwijk en Loon op Zand

In de gemeenten Waalwijk en Loon op Zand werd in de periode van 1 november 2019 tot en met 15 januari 2020 maar liefst 52 keer ingebroken terwijl dit er een jaar eerder in dezelfde periode 31 waren Het is (nog) onduidelijk of hier één dadergroep bij betrokken is. De inbraken vonden meestal tussen 17.00 en 22.00 uur plaats. Vaak gooiden ze aan de achterkant van het huis een raam in of werd een deur met een koevoet opengebroken. De buit bestond meestal uit geld en sieraden. We tonen in de uitzending bewakingsbeelden van twee woninginbraken in respectievelijk Waalwijk en Kaatsheuvel.

Autodief op beeld in Kaatsheuvel

Een dief steelt op vrijdag 3 mei 2019 een witte Fiat 500 met het kenteken PJ-187-J op het personeelsparkeerterrein van een attractiepark in Kaatsheuvel. De dader staat op beeld.

Woningoverval in Helmond

Op maandag 18 november 2019 vindt tussen 21.00 en 21.40 uur een overval plaats op een woning aan de Paulus Potterlaan in Helmond. Twee mannen met bivakmutsen dringen naar binnen als de voordeur opengaat omdat de zoon die zijn vader bezocht heeft de woning wil verlaten. Onder bedreiging van een pistool moet hij weer terug naar binnen. De overvallers binden  de  zoon en zijn ouders met tiewraps vast. Ook worden ze geblinddoekt.  Een van de daders blijft bij de slachtoffers, terwijl de ander het huis doorzoekt. Ze vertrekken uiteindelijk met onder meer enkele kostbare modeltreinen.

Uitzending

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen