Carnavalsvierder met nepwapen moet nog 15 dagen zitten

Foto: Politie.nl

Agenten hebben aan de Hoge brug een 25-jarige man uit Vlaardingen aangehouden. Hij had een carnavalsoutfit aan en droeg aan zijn been een nepwapen dat op afstand echt leek.

Agenten hielden de man op vrijdag 21 februari rond 23.00 uur staande toen ze hem op een afstandje hadden zien lopen met het nepwapen in een holster. Hij deed vrijwillig afstand van het wapen en daar wilde de agenten het verder ook bij laten. Maar bij controle van zijn identiteit bleek dat de man nog 15 dagen gevangenisstraf had open staan. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek hij ook nog gebruikershoeveelheden MDMA op zak te hebben. Deze zijn in beslag genomen. De man is ingesloten.

Laat met carnaval je (nep)wapen thuis! Als een nepvuurwapen niet van een echt vuurwapen te onderscheiden is, handelen agenten alsof het om een echt vuurwapen gaat. In deze gevallen kan het voorkomen dat agenten iemand onder schot nemen. Het nepvuurwapen wordt in beslag genomen.

Oproep van de politie: “Beste carnavallers, zouden jullie deze speelgoedwapentjes thuis willen laten? Niet iedereen heeft direct duidelijk dat het hier om een nep wapen gaat! Houd er rekening mee dat het dreigen met een nepwapen wel degelijk strafbaar is. Jaag mensen geen onnodig angst aan!”

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden