Beelden vuurwerkgeweld oudejaarsavond Breda Noord

Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 2 maart hulp bij het oplossen van ernstige misdrijven, zoals inbrekers in Breda en Overloon, een zakkenroller in Waalwijk en ernstig geweld tijdens Oudejaarsnacht in Breda.

Vuurwerkgeweld in Breda

Tijdens oudejaarsavond liep het op meerdere plekken in Breda uit de hand. Vooral in de wijk de Hoge Vucht was het onrustig en werd veel vernield. Door de ontploffingen vlogen bij een bus van Arriva de ruiten eruit en lagen de scherven door de bus. Ook de politie werd belaagd. Gelet op de dreigende sfeer die avond, werd besloten om op te schalen en de Mobiele Eenheid in te zetten. Er wordt vervolgens van alles naar de politie gesmeten. Vuurwerk, en zelfs een soort molotovcocktail. Op een haar na mist die een politiebus. De bus van Arriva reed die avond onder meer door de Willem de Bruynstraat. Een van de passagiers zag zes jongeren in de straat. Drie aan de ene kant, drie aan de andere kant. Ineens werd een ruit van de bus vernield, waarna de glasscherven door de lucht vlogen. Een zeer angstige ervaring voor zowel de chauffeur als de passagiers. Wij zoeken deze relschoppers.

Woninginbraak in Breda

In de nacht van zondag 16 op maandag 17 november, werd er een woninginbraak gepleegd bij een woning aan de Van Speykweg. De inbrekers namen een Macbook en een pinpas mee. En met die ontvreemde pinpas, bleek even later betaald te zijn bij de Shell aan de Backer en Ruebweg in Breda. Op de camerabeelden zien we bij dat tankstation een grijze scooter met twee koplampen aan komen rijden. De bestuurder staat op beeld!

Brandstichting bij stichting Emmaus in Eindhoven

Op zondag 16 februari werd er bij de Emmaus stichting aan de Genneperweg in Eindhoven brand gesticht. Doordat de brandweer snel wist te blussen, zijn slachtoffers voorkomen. Maar de schrik en de schade is er niet minder om. Tussen 22.00 uur  en 22.20 uur verschijnt ineens de dader in beeld op de camera. Door de poncho die hij draagt valt hij op. Buiten beeld steekt hij iets aan in een container en loopt dan weer terug. Even staat hij dan duidelijk in beeld. Niet veel later slaan de vlammen over naar de kringloopwinkel.

77-jarig slachtoffer van zakkenrollen

In Waalwijk werd een 77-jarige man het slachtoffer van zakkenrollen. Toen hij erachter kwam dat hij was bestolen, was het jammer genoeg al te laat. Want toen was er namelijk al door deze man bij een bank in Kaatsheuvel met de gestolen pas gepind. En die dader doet geen moeite om onherkenbaar te blijven. Wij willen weten wie hij is.

Inbraken in Overloon

In de nacht van 2 november 2019 is er twee keer geprobeerd in te breken in Overloon. De twee verdachten staan op camerabeeld. Wij zijn op zoek naar hun identiteit! Omstreeks 02.40 uur hebben de mannen geprobeerd in te breken bij een bedrijf aan de Vierlingsbeekseweg. Hier zijn twee ruiten ingeslagen. Omstreeks 03.20 uur probeerden de twee mannen in te breken in een eetgelegenheid aan het Museumpark. Daar hebben ze geprobeerd om een deur en een lichtkoepel open te breken.

Openlijke geweldpleging in Eindhoven

We zoeken in deze uitzending jonge jongens die In verband met hun waarschijnlijk vrij jonge leeftijd onherkenbaar zijn gemaakt. Ze krijgen twee weken de tijd om zich bij de politie te melden. Doen ze dat niet, dan komen we in de volgende Bureau Brabant uitgebreid op terug. De politie zoekt ze vanwege een zinloze mishandeling, waarbij een man die een opmerking maakte over hun gedrag het moest bekopen met onder meer een gescheurde wenkbrauw.

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden