Gestolen snorscooter op de Lunetstraat van de weg gehaald

Foto: Politieteam Weerijs

Een 42-jarige Bredanaar is zondag 1 maart 2020 omstreeks 20.30 uur op de Lunetstraat in Breda aangehouden ter zake heling, Hij reed namelijk op een gestolen snorscooter. Bovendien had hij ook nog een alarmpistool bij zich sterk lijkend op een echt vuurwapen.

Agenten waren zondagavond bezig met een snelheidscontrole met de lasergun op de Lunetstraat. Zij zagen een snorscooter hun kant op komen en besloten een controle in te stellen. De bestuurder was erg zenuwachtig. De dienders zagen dat het contactslot was uitgeboord. Bij navraag bleek dat de scooter op 3 februari 2020 was gestolen in Breda. De 42-jarige verdachte werd aangehouden.  Een van de agenten vroeg aan hem vanwege de fouillering of hij scherpe voorwerpen bij zich had. Hij zei daaarop: “Dat niet maar ik heb wel een alarmpistool in mijn linkerzak”. Dat bleek een op een Glock lijkend alarmpistool  met een patroon  te zijn dat echter eenvoudig is om te bouwen naar een echt vuurwapen. Het bij zich hebben van een dergelijk wapen is strafbaar.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden