Aldi Allerheiligenweg overvallen, drie verdachten opgepakt

Foto: Renkum Nieuws

Kort nadat een winkel was overvallen zijn er na een achtervolging drie verdachten aangehouden. Eén verdachte wist te ontkomen.

De melding van de overval kwam op zaterdag 14 maart om 19.25 uur binnen bij het operationeel centrum. Twee jongens hadden onder bedreiging van een mogelijk vuurwapen geld uit de kassa van een supermarkt aan de Allerheiligenweg in Breda gepakt. Daarna vluchtten ze weg. Meerdere politie-eenheden reden die kant op gestuurd. Voordat de politie ter plaatse was kwam de melding van getuigen dat er een auto was weggereden met de mogelijke daders erin. De getuigen hadden een kenteken genoteerd.

Achtervolging naar Tilburg

De aangifte werd opgenomen van de overval. Korte tijd later zag een politie-eenheid de betreffende auto rijden op de A58 bij Tilburg. Hij reed rustig achter de auto aan onderwijl zijn positie doorgevend zodat meerdere eenheden die kant op konden komen. Via de Kempenbaan reed de auto de Ringbaan-Oost op. Daar reed de auto de wijk Jeruzalem in. De inzittenden hadden vermoedelijk door dat ze ingesloten werden want de auto stopte en enkele mannen renden meteen weg. De bestuurder kon direct aangehouden worden. Na een korte achtervolging konden nog twee verdachten aangehouden worden. Een mogelijke vierde verdachte werd niet meer gevonden. Het drietal van 13, 17 en 23 jaar oud uit Tilburg is aan het bureau ingesloten. Bij één van de verdachten werd een geldbedrag aangetroffen. De auto is in beslag genomen. De recherche gaat de zaak onderzoeken

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden