Weer agent in gezicht gespuugd in Breda

Foto: Renkum Nieuws

Een 51-jarige verdachte uit Breda spuugde maandag 23 maart rond 19u00 op de Dr. Struyckenstraat een agent in zijn gezicht. Hij verzette zich tegen de aanhouding.

De politie had een melding ontvangen van een vernieling van een voordeur elders in Breda waarbij een verdachte weggelopen zou zijn. De politie stelde een onderzoek in en vond de verdachte uit Breda (51) op de Dr. Struyckenstraat. Toen een agent hem aansprak spuugde de verdachte hem in het gezicht. De agent deed aangifte van geweld tegen politie. De verdachte verzette zich tegen zijn aanhouding en de agent moest pepperspray gebruiken om hem te kunnen aanhouden. Daarna konden agenten hem boeien en brachten ze de verdachte naar het politiebureau. Er werd geen aangifte gedaan van de vernieling.

Geweld tegen politie
De politie tolereert geen verbaal geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen