44-jarige Bredase scooterdief aangehouden in de Haagse Beemden

Foto: Renkum Nieuws

Agenten hielden zondag 26 april een 44-jarige man uit Breda aan voor diefstal en poging diefstal van twee scooters. Rond 23:15 uur werd gemeld dat er een conflict gaande was aan de Ijsbrandsberg in Breda. Ter plaatse bleken meerdere personen achter een mogelijke scooterdief aan te zitten.

Wanneer politiemensen ter plaatse komen treffen zij in eerste instantie niets aan. Al snel blijkt dat een aantal personen achter een mogelijke scooterdief aanzitten. Van een van de personen was een dag eerder, zaterdag 25 april, de scooter gestolen. Dankzij getuigenoproepen kreeg de benadeelde te horen dat zijn scooter was gezien. Hij ging daarom met vrienden op onderzoek uit en trof inderdaad zijn gestolen scooter aan. In de omgeving liep een man waarvan ze vermoedde dat deze te maken had met de diefstal. Ze spraken hem aan en er stond een conflict. Omstanders schakelde de politie in en agenten arresteerde de man. De man, een 44-jarige Bredanaar, had op het moment van aanhouden een tas in zijn bezit. Onderzoek wees uit dat daarin spullen zaten die afkomstig waren van een andere scooter die eerder op dag was ontvreemd. De man, een bekende van de politie, zit vast voor verder onderzoek. Beide scooters zijn weer bij hun rechtmatige eigenaar.

Ondanks dat we met behulp van de personen de man konden aanhouden, is het spelen voor eigen rechter niet verstandig. Je weet nooit hoe een persoon kan regeren en wat er dan vervolgens kan gebeuren. Heb jij het vermoeden dat iemand iets van je ontvreemd heeft? Of wil je een mogelijke crimineel confronteren? Bel de politie; bij geen spoed bel je 0900 8844 of bij spoed 112.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden