Relschoppers Oud en Nieuw Hoge Vucht in Opsporing Verzocht

Foto: Renkum Nieuws

Het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht toont dinsdagavond 12 mei beelden van meerdere relschoppers, die tijdens de jaarwisseling in Breda een spoor van vernielingen aanrichtten. Ook werd de politie belaagd, wat leidde tot een poging tot doodslag.

De hulp van het publiek wordt ingeroepen om deze jongeren te vinden.

Tijdens oudejaarsavond liep het op meerdere plekken in Breda uit de hand. Vooral in de wijk de Hoge Vucht was het onrustig en werd veel vernield. Door de ontploffingen vlogen bij een bus van Arriva de ruiten eruit. Ook de politie werd belaagd. Gelet op de dreigende sfeer die avond, werd besloten om op te schalen en de Mobiele Eenheid in te zetten.

Geweld

Er wordt vervolgens van alles naar de politie gesmeten. Vuurwerk en zelfs een molotovcocktail. Op een haar na werd een politiebus gemist. De bus van Arriva, die de avond onder meer door de Willem de Bruynstraat reed, werd wel door de relschoppers geraakt. Een ruit van de bus werd vernield, waarna de glasscherven door de lucht vlogen. Een zeer angstige ervaring voor zowel de chauffeur als de passagiers. Gedurende het onderzoek zijn er camerabeelden beschikbaar gekomen waarop negen verdachten te zien zijn. Waarschijnlijk komt het merendeel van deze relschoppers uit Breda-Noord zelf.

NPO1 uitzending

De live uitzending van Opsporing Verzocht is op dinsdagavond 12 mei, aanvang 20.30 uur op NPO1. Op woensdag 13 mei kunt u nog een herhaling van de uitzending bekijken op NPO2 rond 16.30 uur.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden