Beelden van de relschoppers van de jaarwisseling in Breda

https://www.youtube.com/watch?v=hVS4eWV3nMs

Het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht toonde dinsdagavond 12 mei beelden van meerdere relschoppers, die tijdens de jaarwisseling in Breda een spoor van vernielingen aanrichtten. Ook werd de politie belaagd, wat leidde tot een poging tot doodslag.

De hulp van het publiek wordt ingeroepen om deze jongeren te vinden aan de hand van een aantal vragen.

Bij de plunderingen en brandstichting bij de flat waren in ieder geval negen jongeren betrokken. Vermoedelijk zijn zij ook betrokken bij de andere incidenten. Herkent u één van de jonge mannen op de beelden, laat het alstublieft aan de politie weten, desnoods anoniem. Meer foto’s en informatie op de website van Opsporing Verzocht.

Geweld op oudejaarsavond

Tijdens oudejaarsavond liep het op meerdere plekken in Breda uit de hand. Vooral in de wijk de Hoge Vucht was het onrustig en werd veel vernield. Door de ontploffingen vlogen bij een bus van Arriva de ruiten eruit. Ook de politie werd belaagd. Gelet op de dreigende sfeer die avond, werd besloten om op te schalen en de Mobiele Eenheid in te zetten.

Er wordt vervolgens van alles naar de politie gesmeten zoals vuurwerk en een molotovcocktail. Op een haar na werd een politiebus gemist. De bus van Arriva, die de avond onder meer door de Willem de Bruynstraat reed, werd wel door de relschoppers geraakt. Een ruit van de bus werd vernield, waarna de glasscherven door de lucht vlogen. Een zeer angstige ervaring voor zowel de chauffeur als de passagiers. Gedurende het onderzoek zijn er camerabeelden beschikbaar gekomen waarop negen verdachten te zien zijn. Waarschijnlijk komt het merendeel van deze relschoppers uit Breda-Noord zelf.

NPO1 uitzending

De live uitzending van Opsporing Verzocht is op dinsdagavond 12 mei, aanvang 20.30 uur op NPO1. Op woensdag 13 mei kunt u nog een herhaling van de uitzending bekijken op NPO2 rond 16.30 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden