Valse bommelding en ontruiming op station Breda

Foto: Breda Nieuws

Het treinstation in Breda is vrijdagnacht 15 mei 2020 even ontruimd geweest nadat er diverse meldingen over een bom bij de meldkamer binnen waren gekomen. Later die nacht is er een verdachte aangehouden.

De meldingen bleken loos te zijn, zo meldt de politie.

Meerdere bommeldingen

Rond 01.04 uur kwam er een melding binnen bij de meldkamer dat er een tas op het station was achtergelaten. Rond 01.15 uur komt er een tweede melding van een getuige die aangesproken is door een man dat er een tas op het station is achtergelaten en fluisterde daarbij het om een bom ging. Om 01.24 uur komt er een derde melding binnen van een getuige die door een man is aangesproken dat er een tas op het station stond en dat daar iets mee ging gebeuren. De getuigen konden een duidelijk signalement afgeven van de verdachte, diverse eenheden zijn naar hem op zoek gegaan.

Samen met medewerkers van Service en Veiligheid van de NS hebben agenten rond 02.45 uur een man die voldeed aan het signalement vlak voor het station aangehouden. De 67-jarige man uit Breda is meegenomen naar het politiecellencomplex.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden