Politie onderschept harddrugs en 55.000 euro

Foto: Politie.nl

De politie heeft vrijdag 29 mei in Breda drie mannen aangehouden die worden verdacht van drugshandel. De verdachten komen allen uit Breda en zijn 25 en 27 jaar oud. Bij de aanhouding van twee van hen in de Middellaan in Breda loste de politie een waarschuwingsschot.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen omstreeks 17.45 uur op de A58 richting Breda een auto rijden die volgens de politiesystemen al eens was opgevallen bij een verdachte situatie. De auto kreeg een volg- en stopteken en werd op de Liesboslaan bij Breda gecontroleerd. Tijdens de controle zagen de agenten een crypto-telefoon liggen. Het is algemeen bekend dat deze telefoons meestal gebruikt worden voor criminele doeleinden. Daarnaast zagen ze veranderingen in het interieur van de auto waardoor zij het vermoeden kregen dat de auto was voorzien van een verborgen ruimte. Na enig zoekwerk bleek hun vermoeden terecht. Er werd een verborgen ruimte aangetroffen met daarin een tas met geld, ongeveer 15.000 euro, en een tas met ongeveer vijf kilo MDMA. Hierop is de bestuurder, een 25-jarige man uit Breda, aangehouden en de auto, het geld en de drugs in beslag genomen.

Vlucht

Toen de politie vervolgens naar de woning van de verdachte aan de Middellaan ging kwamen daar net enkele personen met tassen naar buiten lopen en bij het zien van de politie gingen ze er vandoor. Bij de achtervolging die toen volgde, loste de politie een waarschuwingsschot. Twee mannen van 25 en 27 jaar konden worden aangehouden. een derde persoon bleef spoorloos.

In de tassen van de mannen werd 40.000 euro contant geld en de volgende verdovende middelen aangetroffen: 0,5 kg cocaïne, 10 kg XTC, 2 kg 4c-b een psychedelische drug, enkele vellen LSD, 4 kg MDMA en 0,5 kg chrystal meth. Na de aanhoudingen heeft de politie de woning doorzocht. Daarbij is een verborgen ruimte aangetroffen. Deze was leeg. De inhoud van de winkel zat waarschijnlijk in de tassen.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden