Twee tieners verdacht van poging beroving met mes op het Van Coothplein

Foto: Renkum Nieuws

Twee jongens van 13 en 15 jaar zijn zaterdag 5 september 2020 omstreeks 18.45 uur op het Van Coothplein aangehouden op de verdenking van een poging tot beroving op de Kruisvoort.

Twee jongens waren daar met een mes bedreigd, zo laat de politie weten. Nog voordat ze spullen konden afgeven, renden de daders echter weg omdat er voorbijgangers aankwamen.

De politie kreeg zaterdagavond omstreeks 18.10 uur een melding dat op de Kruisvoort een poging tot beroving had plaats gevonden, daarbij zou een van de daders met een mes twee jongens bedreigd hebben. Ter plaatse bleek dat een 13-jarige jongen en zijn 12-jarige vriendje door twee jonge gasten met een mes bedreigd waren. De straatrovers wilden weten wat ze in hun tas hadden, maar sloegen op de vlucht toen er voorbijgangers aankwamen.  Ze waren gevlucht in een bus van lijn 4 en, zo bleek uit het politieonderzoek, uitgestapt op de Karnemelkstraat.

Uiteindelijk hebben agenten op het van Coothplein twee jongens die volledig voldeden aan het signalement staande gehouden. Ze hadden beiden een buiktasje bij zich. Bij de jongste verdachte werd een mes aangetroffen. Hierop zijn ze beiden aangehouden.  

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden