Inbraakverdachte klemgereden op IJsselplein

Foto: Renkum Nieuws

De politie heeft op dinsdagavond 8 december een inbraakverdachte klemgereden. Een buurtbewoner betrapte eerder die avond een inbreker bij een woning aan de Haydnlaan. De politie hield de 51-jarige man uit Breda op het IJsselplein aan.

De oplettende buurtbewoner zag rond 19.30 uur een persoon in een andere woning. Omdat hij vermoedde dat de bewoners niet thuis waren, belde hij zijn buren direct op. Zijn vermoeden bleek juist, want de persoon die in de woning was bleek een inbreker. Wat daarna gebeurde lijkt op een filmscenario: de bewoners omsingelden samen met de buurtbewoner hun huis. Daar probeerde ze de inbreker tegen te houden, die naar zijn auto liep. Het lukte de indringer om met hoge snelheid weg te rijden.

Klemgereden
Meerdere eenheden van de politie zochten vervolgens in de omgeving naar de auto. Op het IJsselplein zagen de agenten het voertuig rijden, waarna ze hem klemreden. De 51-jarige bestuurder werd direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de aanhouding stuitte de politie ook nog op een kleine hoeveelheid harddrugs. Deze zijn in beslag genomen. Het is op dit moment nog niet duidelijk of er iets uit de woning is meegenomen. De verdachte zit vast voor verder onderzoek.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden