Bredanaar (22) aangehouden in Hoge Vucht voor seksuele uitbuiting en mensenhandel

Foto: Renkum Nieuws

In de wijk Hoge Vucht werd dinsdagochtend 22 december een 22-jarige man aangehouden. Hij kwam in het vizier, nadat de politie een onderzoek startte na een melding van een vermissing van een minderjarig meisje.

De melding van de vermissing van het minderjarige meisje kwam in juni 2020 bij de politie binnen. Naast de vermissing waren er zorgen over het welzijn van het kind. Er waren signalen dat zij mogelijk in de prostitutie werkzaam zou zijn. Hierop startte het Team Mensenhandel een onderzoek. Dit leidde tot de aanhouding van de 22-jarige man uit de wijk Hoge Vucht. Het onderzoek is nog in volle gang. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Ik wil een melding doen van mensenhandel

U vermoedt dat er in uw omgeving sprake is van dwang of uitbuiting? Meld dit dan bij de plaatselijke politie via 0900-8844, of anoniem door het gratis nummer Meld Misdaad Anoniem te bellen op 0800-7000. De politie heeft uw hulp nodig bij het opsporen en bestrijden van mensenhandel.

Ik ben slachtoffer van mensenhandel en wil aangifte doen

Bel met 0900-8844 en vraag naar een rechercheur die gespecialiseerd is in mensenhandel. U hebt het recht om aan te geven of u met een vrouwelijke of mannelijke rechercheur wilt spreken. Is het nodig om een tolk bij het gesprek te betrekken? Dan zorgt de politie hiervoor. U krijgt eerst een intakegesprek. Daarin legt de in mensenhandel gespecialiseerde rechercheur uit wat de werkwijze en strafrechtelijke procedure bij mensenhandel inhoudt. Daarna kunt u bepalen of al dan niet aangifte wilt doen.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden