Bredase gaat door het lint na ongeval en rijdt in op omstander

Foto: Renkum Nieuws

De politie onderzoekt een verkeersincident dat zich donderdagavond 18 februari 2021 heeft afgespeeld en dat op de Kapelakker in Breda uitmondde in een conflict.

Twee automobilisten waren op de kruising van de Nieuwe Kadijk, de Tilburgseweg en de Heerbaan met elkaar in botsing gekomen en vervolgens gestopt op de Kapelakker. De bestuurster van een van de auto’s, een 49-jarige vrouw uit Breda, wilde een schadeformulier invullen, maar de tegenpartij, naar later bleek een 35-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats, zou niet hebben willen meewerken en geprobeerd hebben te vertrekken.

Door het lint

De 49-jarige Bredase en haar 41-jarige bijrijdster (eveneens uit Breda) probeerden naar eigen zeggen te verhinderen dat de 35-jarige kon vertrekken en zouden daarbij door haar zijn mishandeld. Ook zou de 35-jarige verdachte de spiegel van de auto van de vrouw uit Breda hebben vernield. Bovendien zou ze een toegesneld 23-jarig familielid van één van de Bredase vrouwen hebben mishandeld en zou ze zijn ingereden op een 20-jarige man uit Breda, die eveneens was toegesneld en ook geprobeerd zou hebben te verhinderen dat de verdachte weg kon rijden.

Politieonderzoek

Op het moment dat de politie arriveerde, wist de verdachte toch te ontkomen. Ze liet daarbij haar telefoon achter. Deze telefoon is door de politie in beslag genomen. Op basis van het opgegeven kenteken en het opgegeven signalement gaat de politie er van uit dat de verdachte een 35-jarige vrouw is zonder vaste woon- of verblijfplaats, die niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Ze is nog niet aangehouden. Tegen haar zijn meerdere aangiftes gedaan: van poging doodslag c.q. zware mishandeling, van mishandeling, van vernieling en van verlaten plaats ongeval. De politie heeft een onderzoek naar haar ingesteld en hoopt haar snel te kunnen aanhouden.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden